SOLO CELLO

R I C H A R D    K R U G
Blad tilbage til forsiden. Foromtale og koncertprogram i PDF format
Richard Krug 1

Den 21. Januar byder musikkredsen
på koncert med cellisten Richard Krug.

Holstebro Kunstmuseum kl. 15:00

Lidt om solisten:

Siden Richard Krug kom til Danmark i 1998, har han ikke kun vundet stor respekt som solocellist i Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Philharmonic Orchestra, men også etableret sig som efterspurgt kammermusiker og solist.

Han har uddannet sig på Hochschule der Künste Berlin hos Prof. Markus Nyikos og afsluttede sine studier, sidst i solistklassen, med debutkoncerten i 1997.

Sideløbende med sine studier deltog han i solo- og kammermusikmasterclasses med Siegfried Palm, Melos-Kvartetten, Lassalle-Kvartetten, Alban-Berg-Kvartetten m. fl. og var gennem flere år solocellist i Junge Deutsche Philharmonie.

Krug har været kontraktansat i Berlins førende operahus, Deutsche Oper Berlin. Richard Krug har i flere år været medlem af den international prisbelønnede Minguet-kvartet i Köln. Ensemblet turnérede i Tyskland og Europa, og har ved siden af mange radiotransmitterede koncerter og CD-indspilninger været tilknyttet konservatoriet i Düsseldorf som gæstelærere.

Han optrådte sammen med kvartetten og som solist ved bl.a. Salzburger Musikfestspiele, Oberstdorfer Musiksommer, Dresdner Musikfestspiele og Schleswig Holstein Musikfestival.
Desuden har Richard Krug skrevet mangfoldige arrangementer, sidst "The Medley" for sopran og celloensemble over operaen Porgy & Bess (uropført 2005) og "À la Manière de Carmen – Une Anthologie pour Dix Violoncelles" (2006).

Krug er medstifter af Sjællands Strygekvartet, som er blevet dannet i 2004. Kvartetten havde sin Tivoli-debut i sommer og gav bl.a. koncerter på Copenhagen Summerfestival, Odsherreds Kammermusikfestival og ved Glyptotekets Sommerkoncerter.Ensemblet har samarbejdet med bl.a. Olivier Patey og Heinrich Schiff og tager i efteråret 2007 på turné til Syrien, Grækenland og Italien. 

Richard Krug 2
Richard Krug 3 at

Program til koncerten d. 21.1.2007
J.S.Bach: Suite III C-Dur BWV 1009
Prélude
Allemande
Courante
Sarabande
Bourrée 1 og 2
Gigue
Benjamin Britten: Suite for Cello op. 72  (1964)
Canto primo:
Sostenuto e largamente
I Fuga:
Andante moderato
II Lamento:
 Lento rubato
Canto secondo:
 Sostenuto
III Serenata:
Allegretto (pizzicato)
IV Marcia:
 Alla marcia moderato
Canto terzo:
Sostenuto
V Bordone:
Moderato quasi recitativo
VI Moto perpetuo e Canto quarto:
Presto
   -----Pause -------
J.S.Bach:
Suite V c-mol BWV 1011
Prélude
Allemande
Courante
Sarabande
Gavotte 1 og 2
Gigue

Blad tilbage til forsiden.