Til forsiden

Koncert med Randers kammerorkester onsdag d. 1. februar 2023 kl. 19.30
på Holstebro Kunstmuseum arrangeret i samarbejde med Nordvestjysk Musikkreds.

Randers Kammerorkester

Randers Kammerorkester kommer på besøg, og de 7 musikere vil spille værker, der alle indeholder et stærkt og følelsesmæssigt udtryk.

Puccini: I Crisantemi

Første værk på programmet er skrevet i 1890 af Puccini, der er særlig kendt for dramatiske operaer som La Boheme og Tosca. I Crisantemi - der er det italienske ord for blomsten krysantemum- er skrevet i 1890 til minde om en afdød ven. Hertug di Savoia, som også en kort periode i slutningen af 1800-tallet var konge af Spanien. Værket rummer Puccinis klangskønhed i mindre format.

John Ireland: Sekstet

Af den engelske komponist John Ireland (1879-1962) spilles et glemt mesterværk, der i årevis havde ligget allerdybest i en skrivebordsskuffe. I 1960 kunne denne sekstet for klarinet, horn og strygekvartet høres for første gang. Ireland var stærkt inspireret af Brahms, og sekstetten rummer stor romantisk klangskønhed og dybde kombineret med Irelands særligt engelske tonefald.

Brahms: Kvintet for klarinet og strygere.

Aftenens sidste værk kvintetten for klarinet og strygere er fra 1891. Værket er komponeret da han havde sit livs kærlighed – Clara Schuman – i tankerne, og man fornemmer i musikken både inderlighed og dybde. Værket er kendt for sin vidtfavnende rigdom af nuancer og farvetoner, mørke og vemodige, men også intense og lysende. En perle i kammermusikken.

Der venter os en skøn romantisk aften på Holstebro Kunstmuseum.

Billetprisen er kr. 150. Man kan købe billetter ved døren (kontant eller Mobile Pay). De kan også reserveres hos Lonni Gelsdorf enten pr. mail gelsdorf@mail.dkel. 21 43 14 50.

Medlemmer af Nordvestjysk Musikkreds møder blot op.