RETUR til
Forsiden

MARIA TERESA ASSING

Koncert PROGRAMthth

Koncert med koncertpianist Maria Teresa Assing
søndag d. 11. september 2011 på Orkesterefterskolen kl. 15.00

Det er første gang Maria Teresa Assing gæster Holstebro. Hun er en meget erfaren pianist og har lige siden sin debutkoncert i 2002 optrådt som solist mange steder i ind- og udland.
Hun har uddannet sig mange steder bl.a. ved Griegakademiet i Bergen, Hochschule für Musik und Theater i Hamburg og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og siden på studieophold i San Cataldo i Syditalien, Barcelona og Rom.
Hun har vundet et stort antal priser ? den første som 5-årig, og siden bl.a Steinwaykonkurrencen i 1992 i Madrid, ligesom hun modtog Sony-prisen og Van Hauens musikpris i 2001. Det er altså en anerkendt og erfaren musiker, vi kommer til at høre.
Ved koncerten præsenterer Maria Teresa Assing et program spændende fra barok (J.S. Bach) over romantik (Schubert og Chopin) til det tyvende århundrede repræsenteret af den polske komponist Szymanowski.
Af Bach har hun valgt at spille en partita fra 1731 og to franske suiter fra 1722. Disse værker består af satser med betegnelser, der er taget fra tidens dansemusik ? men er naturligvis ikke beregnet til dans, men udarbejdet som kunstmusik. Bach gav dem selv titlen ?Klavierübung? og mente selvfølgelig ikke, at det var undervisningsstof, men at det var værker, der krævede professionel udøvelse ? derfor er det godt, at musikken ved denne lejlighed er kommet i de rette hænder.
Da Maria Teresa Assing ?har rødder i en dansk-polsk kunstnerfamilie? har hun i sit program inkluderet ? foruden naturligvis Chopin ? også den i Danmark mindre kendte Karol Szymanowski.
Af Szymanowski spiller hun 9 præludier opus 1 ? et ungdomsværk af denne komponist, som står mellem romantik og ekspressionisme. Han har faktisk også selv spillet i Danmark i 1933 og 1935.
Med Chopin værkerne ved koncerten markerer hun videreførelsen af Bachs brug af populære genrer som f.eks. danse til gennemkomponerede klassiske værker.
Maria Teresa Assing har et Chopin citat som sit motto: Det drejer sig om ?enkelhed? i udtrykket, så står musikken klarest.

Vi kan glæde os til en spændende koncert i Nordvestjysk Musikkreds efterårssæson.
Lonni Gelsdorf og Frans Pærregaard