NVM 270518  
.

                             Nordvestjysk Musikkreds - Koncert tirsdag den 29. maj 2018 kl. 19.30 på Nørre Vosborg

Til forsiden

L e i p z i g e r   S t r e i c h q u a r t e t

Leipziger Streichquartett
Tirsdag 29. maj kl. 19:30
Nørre Vosborg

Franz Schubert (1797-1828)
Kvartetsats i c-mol, D 703

Felix Mendelssohn-Bartholdy
(1809-1847)
Strygekvartet i e-mol, op. 44 nr. 2

Giacomo Puccini (1858-1924)
"Krysantemer",
Elegi for strygekvartet

Carl Nielsen (1865-1931)
Strygekvartet nr. 4 i F-dur, op. 44

Stefan Arzberger, violin
Tilmann Büning, violin
Ivo Bauer, bratsch
Matthias Moosdorf, cello

Medlemmer af Nordvestjysk Musikkreds
har gratis adgang.
Billetter i løssalg: 150,- kr.
Forudbestilling via tlf. 97 48 48 97.

Leipziger Streichquartett spiller Schubert og Carl Nielsen på herregården Nørre Vosborg


Nordvestjysk Musikkreds og Nørre Vorsborg inviterer i fællesskab til koncert med det, som af adskillige medier er blevet kaldet ”Tysklands bedste kvartet”: Leipziger Streichquartett.
Det verdensberømte ensemble er i slutningen af maj på danmarksturné, og koncerten på Nørre Vosborg er den eneste i hele regionen.
Leipziger Streichquartett blev grundlagt i 1988 og allerede i 1991 vandt den den ansete internationale ARD-konkurrence i München. Siden kvartetten i 1992 modtog Siemens-Musikpris samt stipendier fra Amadeus Scholarship Fund og fra Stiftung Kulturfonds har den haft en livlig og energisk koncertvirksomhed i Europa, Nord- og Sydamerika, Australien, Japan, Israel, Afrika og Asien.

Ud over optrædener i nogle af verdens mest betydningsfulde koncertsale og på en lang række store internationale festivaler har Leipziger Streichquartett udgivet mere end 90 cd’er, herunder indspilninger af samtlige værker for strygekvartet af Johannes Brahms, Felix Mendelssohn-Bartholdy og Wolfgang Amadeus Mozart såvel som den samlede Anden Wienerskole. Udmærkelser som Diapason d`Or, Premios CD-Compact, Indie Award og 5 ECHO Klassik-Priser i perioden 1999-2012 er udtryk for publikums og anmeldernes værsættelse af kvartettens kunstneriske niveau.
 
Musikerne finder det indlysende, at forskellige tilgange af stilistisk karakter til hver eneste komponist må spille en afgørende rolle, hvilket så vil kunne efterprøves under koncerten på Nørre Vosborg også: Her er det værker af så forskellige komponister som Franz Schubert, Felix Mendelssohn, Giacomo Puccini og Carl Nielsen, der er på programmet. Koncerten, der finder sted i Nørre Vosborgs smukke Agerrum, er med til at fejre Nordvestjysk Musikkreds’ 50-års jubilæum og 10-året for genåbningen af herregården efter dens omfattende renovering. 

                 Carl Nielsen og Anne Marie-Nielsen Legat Koncerten gennemføres med tilskud fra:
Carl Nielsens og Anne Marie Carl-Nielsens Legat, Knud Højgaards Fond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond
samt Det Obelske Familiefond.
 

      Det Obelske Familiefond       Aage og
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Johanne Louise-Hansen Fond            khf
 
.