Trio Perez Inesta TRIO PERÉZ
INESTA
TRIO PÉREZ INESTA
Trío Pérez Iñesta og Luis Zorita spiller kammermusik af bl.a. Debussy og Adès;
Celeste Borchorst Faurschou fortæller ”Historien om en soldat”
Mandag den 14. november 2016 kl. 19:30 får publikum i Holstebro mulighed for at være med til en helt særlig koncertoplevelse: Ud over, at spanske Trío Pérez Iñesta, sammen med cellisten Luis Zorita gæster byen for tredje gang, opfører unge musikere fra bl.a. MGK MidtVest og både Det Jyske og Det Kongelige Musikkonservatorium Igor Stravinskijs ”Historien om en soldat”. Eventyret om soldaten, der lader sig lokke af djævelen til at bytte sin violin mod en tryllebog, fortælles af et ungt fortæller-talent fra Holstebro, 19-årige Celeste Borchorst Faurschou.

Historien om en soldat” er et af hele det 20. århundredes mest betydningsfulde og usædvanlige kammermusikværker. Besætningen består af violin, kontrabas, klarinet, fagot, cornet, basun og slagtøj, og slagets gang styres af Miguel Pérez Iñesta, som har dirigeret ”Historien om en soldat” i adskillige anledninger, herunder på Lucerne Musikfestivalen i 2014.
Ud over ”Historien om en soldat” opføres kammermusikalske værker af Claude Debussy, Alban Berg og Thomas Adès. Trio Pérez Iñesta består af de tre søskende Gala, Miguel og Claudia Pérez Iñesta (violin, klarinet og klaver), som har spillet kammermusik sammen siden barnsben, og som nu, sammen med cellisten Luis Zorita, tager på Danmarksturné i begyndelsen af november.

Indstuderingen af ”Historien” foregår som en del af den 7. Holstebro Masterclass på OrkesterEfterskolen og Holstebro Musikskole, som finder sted fra 12. til 15. november. Yderligere opførelser finder sted i Greve og Næstved. Holstebro Masterclass’en afsluttes med en offentlig koncert med alle deltagende ensembler i Musikskolens Orkestersal tirsdag den 15. november kl. 19:30.

Om Musikerne: Trío Pérez Iñesta har i mange år fokuseret på et nøje udvalgt repertoire af både nyskrevne stykker af spanske komponister og mere traditionelle værker, herunder moderne klassiskere af bl.a. Bartók, Stravinskij og Khachaturian, skrevet til trioens særlige besætning. Trioen debuterede i 2002 i koncertserien ’Patis Oberts’ i Palma de Mallorca, og året efter blev de tre
Forsiden

Koncertprogram 2016   PDF