Retur til Hugo Wolf Lieder - klik her

Koncert med Hugo Wolf : Italienisches Liederbuch med Laura Flensted-Jensen (sopran), Niels Bo Emgren (bariton) og Maren Marie Tange (klaver) og Lars Lohmann (skuespiller/oplæser).
Søndag d. 16. september 2007 kl. 15.00 på Orkesterefterskolen


Hugo Wolf
Nordvestjysk Musikkreds holder søndag den 16. september efterårssæsonens første koncert. Den indeholder lieder af Hugo Wolf, som  levede fra 1860 til 1903. Han havde som det herskende princip i sin produktion idéen om at komponere i sangkredse eller cyclus som de kaldes, og fulgte deri romantikkens trang til at skabe mange små enkeltværker om til store helheder. Wagner, som han beundrede meget, er et eksempel på det samme.
Italienisches Liederbuch tekst og musik
Helheden i Italienisches Liederbuch, som blev færdiggjort i 1896, består i tekstudvalget – lutter folkelig italiensk digtning, især fra Toscana og alt oversat af den samme digter Paul Heyse. Emnet er kærlighed, og den erotiske spænding mellem hende og ham beskrives i en række præcist skildrede miniaturesituationer, der spænder fra betagelse over forførelse til resignation.
Værket er skrevet for to sangere, sopran og bariton, for at både den kvindelige og den mandlige side skal komme til udtryk.
Digtene bliver også læst højt på dansk
Hugo Wolf læste gerne teksterne højt for sine tilhørere, inden de fik den musikalske komposition af dem at høre. Denne praksis følges op på koncerten d. 16. september, idet skuespilleren Lars Lohmann før hver sang vil læse en dansk oversættelse op.
Kunstnerne

Ved koncerten kommer vi til at møde et nyuddannet trekløver af unge musikere.

Laura Flensted-Jensen, sopran, debuterede fra Solistklassen på det Jyske Musikkonservatorium i 2005. Foruden sin konservatorieuddannelse har hun deltaget i adskillige masterclasses i ind-og udland. Hun er blevet rost for sine sangdramatiske præstationer.

Niels Bo Emgren, bariton, er uddannet på det Jyske Musikkonservatorium i Århus, hvorfra han både har musikpædagogisk Diplomeksamen og  uddannelse fra Solistklassen. Allerede i sin studietid fik han grundige erfaringer med operaopførelser og har i de senere år modtaget undervisning i udlandet, både Europa og USA. Han synger nu i Danmarks Radios Kammerkor.

Pianisten Maren Marie Tange er den første pianist  uddannet på det Jyske Musikkonservatorium med speciale i akkompagnement, operarepetition og kammermusik. Derfor er hun selvskreven ved opførelsen af et stykke musik som Italienisches Liederbuch.

Lars Lohmann er skuespiller ved Ålborg Teater, men har også medvirket i mange danske film.


Første gang i Holstebro
Det er første gang Italienisches Liederbuch bliver opført i Holstebro, og der venter tilhørerne en stor oplevelse i Orkesterefterskolens sal, hvor sang klinger ganske dejligt. 

Arrangør Nordvestjysk Musikkreds

ddd