H

Koncert med:  Copenhagen Saxophone Quartet og sopranen Signe Asmussen

Det bliver en spændende og meget anderledes koncert, vi kommer til at høre
i Holstebro Valgmenighedskirke søndag d. 8. september.

4 saxofoner og en klassisk sopransolist gæster nemlig kirken ved en koncert lavet i samarbejde mellem
Nordvestjysk Musikkreds og Holstebro Valgmenighed.

Et anerkendt ensemble

Ensemblet er et af Danmarks mest anerkendte kammermusikensembler indenfor nykomponeret musik. Siden sin debut i 1998 har kvartetten turneret i USA og store dele af Europa og således i 2010 været på en rejse til Færøerne og i 2011-2012 til Norge og England. Her er de specielt blevet inspireret til at spille nordisk folkemusik, som vi kommer til at høre ved koncerten her i Holstebro, foruden kvartettens kernerepertoire af barokkens mestre så som Scarlatti, Bach og Corelli.
Musikerne
Copenhagen Saxohone Quartet består af tre kvinder og en mand: Maret Petersen, altsaxofon, Jeanette Balland, tenorsaxofon, Charlotte Andersson, baritonsaxofon og Torben Snekkestad, sopransaxofon.
Alle musikerne har tilknytning til Det Kongelige Danske Musikkonservatorium enten ved at være blevet uddannet der, eller ved senere at være lærere der. De er alle erfarne musikere med en omfattende turnévirksomhed og mange legater og priser bag sig.
Signe Asmussen og Holstebro Musikpris
Ved koncerten i Holstebro Valgmenigheds kirke medvirker sopranen Signe Asmussen, som vil være kendt af Holstebro, da hun i 2002 modtog Holstebro Musikpris.
Signe Asmussen er en tilbagevendende solist ved snart sagt alle landets orkestre, men hendes store interesse for kammermusik, som bringer hende tæt på publikum, har fået hende til at samarbejde med ensembler som Copenhagen Saxophone Quartet og andre kammermusikensembler, hvor hun kan udfolde sit usædvanlige og meget alsidige talent for opdagelse i noderne.
Værkerne
Ved koncerten i Holstebro, hvis titel er Barok og Nordisk Folketone, kommer vi til at høre musik af Bach, Mendelsohn-Bartholdy og Pergolesi som repræsentanter for barokkens komponister. De nordiske folketoner er skrevet af bl.a. Per Nørgaard og rummer også norske folkemelodier.
Koncerten bliver både traditionel hvad komponister angår, men også utraditionel, fordi musikken spilles af saxofoner. Sopranen Signe Asmussen mestrer både de smukke barokke arier og de melodiske nordiske toner.

En usædvanlig koncertoplevelse venter.
Lonni Gelsdorf og Frans Pærregaard

Koncerten er arrangeret af Nordvestjysk Musikkreds sammen med Holstebro Valgmenighed
 

.