.  

Nordvestjysk Musikkreds

.

Koncert Lørdag den 09. marts 2019 kl. 15.00
Holstebro Valgmenighedskirke.
 

RETUR til forsiden.  

CONCERTO   C OPENHAGEN

 

Peter Hanson

Concerto Copenhagen
Lørdag 9. marts kl. 15.00
Holstebro
Valgmenighedskirke

PROGRAM.

Felix Mendelssohn:
En skærsommernats drøm –
ouverture, op. 21 (1826),
arr. af: Peter Hanson og Roy Mowatt

Niels W. Gade:
Oktet op. 17 i F-dur (1849)

Felix Mendelssohn:
Oktet op. 20 i Es-dur (1825)

  


KONCERT i HOLSTEBRO VALGMENIGHEDSKIRKE
MED COPENHAGEN CONCERTO OG PETER HANSON.
LØRDAG D.9.MARTS KL 15.

Concerto Copenhagen spillede sine første koncerter i 1991 og er siden da blevet internationalt kendt for sine originale fortolkninger specielt af barokmusik. Det er dog ikke noget sådant, vi kan forvente at høre på lørdag d. 9.3, hvor Concerto Copenhagen gæster Holstebro Valgmenighedskirke.
Et kendetegn for orkesteret er, at de samarbejder med de fornemste fortolkere af både klassisk og nyere musik. Her er det engelske Peter Hanson, der styrer de øvrige 7 strygere i opførelsen af 2 oktetter af henholdsvis Mendelsohn og hans danske ”lærling” Niels W Gade,

Koncerten har fået navnet Troldmanden og hans lærling som netop passer på det forhold, der var mellem de to komponister,om hvem man kan fortælle følgende:

Mendelsohn – et vidunderbarn!
Musikhistorien er fuld af forbløffende Wunderkinder, exceptionelt begavede børn og unge med et talent, der forekommer mirakuløst - "et naturens vidunder" skrev Leopold Mozart om sin søn, da Wolfgang var seks år gammel. Felix Mendelssohn var barn af overklassen, hans baggrund og uddannelse var den bedst tænkelige, men det kan ikke forklare, hvordan han som 16-årig kunne skrive et af kammermusikkens mest funklende mesterværker, den enestående originale og medrivende oktet fra 1825 for otte solistiske strygere.

Niels W. Gades oktet er en hyldest til Mendelsohn
Danske Niels Wilhelm Gade havde det held at blive "opdaget" af Mendelssohn netop på det tidspunkt da Leipzigeren var sin tids mega-navn. Da han i 1842 opførte Gades første symfoni, var successen så stormende at et dansk statslegat betalte for den 25-årige Gades rejse til Leipzig, hvor han hurtigt selv gjorde karriere. Da Mendelssohn døde allerede som 38-årig, overtog Gade stillingen som chef for Gewandhaus-orkestret. Og det medvirkede til at han nu selv komponerede en oktet med Mendelssohns storværk som forbillede. En hyldest til en genial mentor, og en tak for at Gade i levende live opnåede status som sit lands mest berømte komponist nogensinde.

Vi kommer til at høre to af de ypperste værker komponeret for strygeoktet og spillet af de fineste musikere – det er et scoop at have fået dem til Holstebro. Koncerten er et samarbejde mellem Holstebro Valgmenighedskirke og Nordvestjysk Musikkreds.

Lonni Gelsdorf
d. 20.2.2019


 
.