RETUR til forsiden.

 

Generalforsamling i Nordvestjysk Musikkreds februar 2020

 

Stigende interesse for levende klassisk kammermusik

Ved generalforsamlingen konstaterede formanden Frans Pærregaard, at der er en stadig stigende interesse for at høre kammermusik, når den præsenteres ”levende”. Musikkredsen har en pæn stabil medlemsskare, og vi har haft en pæn stigning i antallet af medlemmer i 2019 sæsonen, ligesom der kommer rigtigt mange mennesker til vore koncerter.

Måske er kammermusik ligefrem ”kommet på mode”.

 

En god økonomi og øget støtte fra Holstebro Kommune og Færchfonden.

Kassereren fremlagde regnskabet, som udviste en solid balance og også  viser, at Nordvestjysk Musikkreds har det godt og er inde i en positiv udvikling.

 

Årets koncerter, spillesteder og samarbejdspartnere.

Sæson 2019 har budt på 6 spændende koncerter, meget varierede og afholdt forskellige steder i byen.

Årets første koncert i marts var med Concerto Copenhagen under ledelse af den legendariske violinist Peter Hansson, der i Holstebro Valgmenighedskirke spillede oktetter af Gade og Mendelsohn. Det er et ensemble i verdensklasse, hvilket også trak mange tilhørere.

Senere på måneden spillede den russiske Brahmstrio, som også var gæster ved den radiotransmitterede jubilæumskoncert i 2018, en forrygende koncert på Nørre Vosborg, som jo har de perfekte rammer til klassisk kammermusik.

I begyndelsen af maj måned præsenterede vi noget helt specielt. I Scala biografen i Holstebro vistes to film om den danske komponist Axel Borup Jørgensen.  Guitaristen Lars Hannibal fortalte om sit arbejde med at producere ABJs musik, ABJs datter fortalte om sin far og hans musik, og vi hørte også den unge guitarist Frederik Munk Larsen spille både Bach og musik af Axel Borup Jørgensen. Det var et samarbejde med Holstebro Filmklub. En ganske unik både film-og musikoplevelse.

I samarbejde med Klassiske Dage, hvor temaet i 2019 var Prayers and Stories, kunne vore medlemmer lytte til fine koncerter.

Årets to sidste koncerter blev afholdt i Holstebro Valgmenigheds kirke med den fine akustik. I begyndelsen af november var det Christian IVs Vokalensemble fra København, der på fornem vis sang værker af Isaac og Gesualdo. Ensemblet fortalte og kædede musikken sammen på en meget engagerende måde, så tilhørerne fik en dybere forståelse for denne sjældent hørte, men spændende musik.

Årets sidste koncert – også i Holstebro Valgmenighedskirke var med Ensemble MidtVest, der spillede Bach værket Die Kunst der Fuge. Mange havde fundet vej til kirken for at høre dette særlige værk.

 

 

Musikkredsen vil gerne være endnu mere kendt

Musikkredsen besluttede på generalforsamlingen at gøre en ekstra indsats for at øge kendskabet til Musikkredsens eksistens og virke. Musikkredsen har sin egen hjemmeside www.nordvestjyskmusikkreds.dk, hvor man altid kan finde foromtaler af koncerterne samt alle oplysninger om foreningens virke. Vi fremstiller professionelle foldere med oplysninger om koncerterne, som er sendt ud til medlemmer og samarbejdspartnere samt alle de omkringliggende musikforeninger, som vi også samarbejder med.

 

Sæson 2020 med nye spændende koncerter.

Den første koncert har allerede været afholdt på Holstebro Kunstmuseum. Det var den unge danske DUO VENTUS ,fløjte og klarinet, der på charmerende vis musicerede med et festligt program. Mange fandt vej til den fine sal i museets Færchfløj.

I marts måned kommer Morten Kargaard Septet og giver koncert i Holstebro Valgmenighedskirke. De 7 musikere spiller på klassiske instrumenter, men Morten Kargaards musik er ny og grænseoverskridende. Der vil også være en uropførelse ved koncerten.

I april måned får vi besøg af den spanske Trio Inesta, som på Knudsens sammen med deltagere fra den 10. udgave af Holstebro Masterclass spiller musik af Carl Nielsen, Mozart og Dvorak.

Atter i år samarbejder vi med Klassiske Dage, hvor temaet i 2020 er Beethoven PLUS og Dansk/Tysk Venskabsår.

Og Beethoven kommer vi da også til at høre mere til, når Kgl. Kammersanger Stig Fogh Andersen giver koncert på Nørre Vosborg sammen med sin klavertrio. Han synger fra Beethovens sangcyklus: An die ferne Geliebte samt 12 skotske og irske sange. Trioen spiller også den kendte Geistertrio i D-dur. Så på denne måde er også Musikkredsen med til at fejre Beethoven jubilæumsåret.

Årets koncertrække sluttes af med en nyskabelse. Det er vokalensemblet GLAS, der sammen med KOTTOS opfører Carl Nielsens Aladdin suite. De har kaldt deres koncert Aladdins drøm, som vi kan glæde os til at være med i. DR er interesseret i at transmittere denne koncert.

 

Støtte/sponsorer

Musikkredsen modtager økonomisk støtte fra Holstebro Kommune, Kunstrådet, Solistforeningen af 1921 og Færchfonden. Det er støtte fra disse instanser, der muliggør, at Musikkredsen fortsat kan arrangere sine spændende koncerter. Ligesom i 2018 har vi arrangeret 6 koncerter.

. 

Bestyrelsen

Der var genvalg til Helene Knap, Hanne Bøgh Nielsen og Birte Kjær.

Bestyrelsen består således af formand Frans Pærregaard og kasserer Lonni Gelsdorf. Helene Knap, Birte Kjær og Hanne Bøgh Nielsen er de øvrige medlemmer af bestyrelsen.

Claus Lyder Nielsen blev valgt som intern revisor og Mogens Kjær blev suppleant.

 

På Nordvestjysk Musikkreds vegne

Marts 2020

Lonni Gelsdorf

RETUR til forsiden.