Nordvestjysk Musikkreds - Koncert søndag den 5 februar 2017 kl. 15 i Holstebro Musikskoles orkestersal.
Til forsiden

Pianist: Berit Johansen Tange 
Fortæller: Esben Tange

Berit Johansen Tanges
Hjemmeside.

Esben Tange

Pianisten Berit Johansen Tange er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium af Anne Øland, og debuterede fra kammermusikklassen i 2000. Hun har siden 2002 været ansat som akkompagnatør og repetitør samme sted. 
Som akkompagnatør, kammermusiker og solist har hun optrådt i utallige sammenhænge, også udenfor Danmark, bl.a. i Sverige, Finland, Skotland, Frankrig, Singapore og Malaysia. 

Esben Tange ::
Som ung var jeg bidt af at spille på tværfløjte og jeg tilbragte derfor et hav af skønne - og til tider udmattende - timer i selskab med f.eks. Bachs fløjtesonater og fransk musik fra begyndelsen af 1900-tallet. Siden da har mit liv med klassisk musik været en stadig pågående opdagelsesrejse, med midlertidige bosættelse i egne befolket med f.eks. Schuberts kammermusik, Wagners operaer eller musik af den ekstatiske outsider Rued Langgaard, der har en særlig plads i mit hjerte.

Berit Johansen Tange
Berit Johansen Tange

Rued Langgaard

Berit Johansen Tange har arbejdet intenst med Rued Langgaards musik. Det gælder hans sange, soloklaverværker samt violin-/klaverværker, og hun er fast koncertgiver ved den årlige Rued Langgaard Festival.
Hun har udgivet to CD'er med soloklaverværker af Langgaard på Dacapo, hvoraf den første blev nomineret til årets P2-pris, og en tredje udkommer foråret 2017. 
En samlet indspilning af Langgaards værker for violin og klaver sammen med violinisten Gunvor Sihm, en serie på tre cd’er, er under udarbejdelse.
http://www.dacapo-records.dk/da/artist-berit-johansen-tange.aspx

 

Sammen med violinisten Loussine Azizian har Berit Johansen Tange i  2015 udgivet en cd  indeholdende sjældent spillede værker, bl.a. af armeneren Arno Babadjanian.

Rued Langgaard